Speciale bakovens
Jarwo B.V. heeft veel bak- en frituurtechnieken voor de verwerking van aardappelen, groenten en snack producten geconstrueerd en geleverd.
Veel van onze verwerkingslijnen bevatten bak- en frituurtechnieken. Bakken en frituren zijn delicate processen. Temperatuur en tijd worden bepaald door het vochtgehalte en de structuur van het product en het te realiseren eindproduct.
- Tijdens dit proces vinden de volgende reacties plaats:
- Vocht verdamping
- Inactiveren van enzymen
- Olie of vet opname
Wij vervaardigen bakinstallaties welke verwarmd worden met behulp van elektriciteit, stoom of thermische olie, daarbij rekening houdend met de maximale warmte overdracht (W/cm²) om kraken van het vet of de olie te voorkomen. Minimalisering van de olie inhoud en continue filteren van de olie voorkomt dat de kwaliteit van de olie terugloopt.
- Wij maken diverse maten en soorten bakovens zoals:
- Bakovens met een of twee banden (drijvend en zinkend product)
- Bakovens met automatisch hefsysteem voor kap en band
- Elektrisch verwarmde bakovens met thyristor regelaar
- Interne of externe warmtewisselaar door middel van stoom of thermische olie
- Digitale baktijd instelling
- Menu programeerbaar
Alle bakovens zijn speciaal ontworpen voor ieder product met de daarbij behorende karakteristieken en capaciteiten.