Speciale bakovens

Jarwo B.V. heeft veel bak- en frituurtechnieken voor de verwerking van aardappelen, groenten en snack producten geconstrueerd en geleverd.

Veel van onze verwerkingslijnen bevatten bak- en frituurtechnieken. Bakken en frituren zijn delicate processen. Temperatuur en tijd worden bepaald door het vochtgehalte en de structuur van het product en het te realiseren eindproduct.

    Tijdens dit proces vinden de volgende reacties plaats:
  • Vocht verdamping
  • Inactiveren van enzymen
  • Olie of vet opname

Wij vervaardigen bakinstallaties welke verwarmd worden met behulp van elektriciteit, stoom of thermische olie, daarbij rekening houdend met de maximale warmte overdracht (W/cm²) om kraken van het vet of de olie te voorkomen. Minimalisering van de olie inhoud en continue filteren van de olie voorkomt dat de kwaliteit van de olie terugloopt.

    Wij maken diverse maten en soorten bakovens zoals:
  • Bakovens met een of twee banden (drijvend en zinkend product)
  • Bakovens met automatisch hefsysteem voor kap en band
  • Elektrisch verwarmde bakovens met thyristor regelaar
  • Interne of externe warmtewisselaar door middel van stoom of thermische olie
  • Digitale baktijd instelling
  • Menu programeerbaar

Alle bakovens zijn speciaal ontworpen voor ieder product met de daarbij behorende karakteristieken en capaciteiten.

PreviewAttachmentSize
Batch fryers323.16 KB
Continuous fryers727.48 KB